Ny musik på Kristianstads stadsbibliotek

onsdag, maj 23, 2007

Kendel Carson

Det var inte länge sen vi presenterade Chip Taylors musikaliska sidekick Carrie Rodriguez, men han är redan igång igen. Efter att ha sett en konsert med The Paperboys bestämde han sig för att satsa på, inte bandet, men väl deras sångerska/fiddler Kendel Carson. Och hans omdöme är fortfarande osvikligt: Kendel kan bara bli STOR.

Där Carries platta var nästan outhärdligt tillbakahållen och atmosfärisk, råder här mer glad och gamman. De flesta låtarna är uptempo-rockare, och de få balladerna är så ljuvliga att du häpnar. Den här unga tjejen vet alla tricks (men, visst, Chip har skrivit rubbet här också).

Höjdpunkter är den inledande bluegrassrocken i ”Run to the Middle of the Mornin’” och den ljuvliga ”Ribbons and Bows”. Det är allvarligt menat och ofta känslosamt, men här finns oaser att vila vid, med allsångsrökare som ”I Like Trucks” (som bara gör dig glad) och den oemotståndliga ”I Certainly Know Why” (”I certainly know why I cry like I do / it’s cause I’m so pissed off at you”). Party! Det är faktiskt så charmigt som det kan bli utan att bli inställsamt.

Och så har vi ju ”bonus”-CDn... Det här är alltså en reguljär platta på 38 minuter. Sen har vi en extra CD på 7 minuter. Och alltihop förpackat i en superlaminerad box-sized extravaganza med extra häfte. HALLÅ! Hört talas om ”Save the Planet”? Hört talas om hur jävla svårt vi har att få plats med de CD vi redan har? Ytterst oansvarigt!

Låt nu inte detta hindra dig från att lyssna på den där extraskivan, för uj vad bra de två låtarna är! Den första – extremt svårsjungen (läs Chips kommentar direkt på CDn!) – badar i ljuvlig Hammond och maffig kör. Den andra bara rockar.
De skulle så klart ha legat på första plattan, de också. Men nu är det som det är. Suck. Ännu en platta som vi inte har plats med. Låna den oavbrutet, tack!


Lyssna också på: Carrie och Chip. Kathleen Edwards. Jolie Holland. Be-Good Tanyas. Lyle Lovett. Och varför inte Neko Case? Hon står och skräpar, till ingen nytta.

PS. Om du klickar rubriken så kommer du till fyra höjdarlåtar med Kendel. Spela "I Like Trucks" och bli på bra humör!

Inga kommentarer: