Ny musik på Kristianstads stadsbibliotek

lördag, februari 23, 2008

Colbie Caillat

Colbie Caillat var namnet. Själv har jag bara en mycket egen idé om hur det uttalas. Men efter att ha hört hennes debutalbum är jag rätt säker på att vi får lära oss hennes namn ganska snart.

Det här är ljuv solskenspop med välbekanta arrangemang och charmiga texter som inte berör en det minsta. Man kan nynna med, men man minns inte ett ord. Produktionen är stor och egentligen lite för polerad, och det är bara Colbies personlighet som får en att stanna upp och lyssna ordentligt. Radiohiten ”Bubbly” har du nog redan hört (”It starts in my toes...”), men här finns massor av lika bra låtar.

Det kan bli lite väl snällt efter ett tag, lite som att överdosera på godis, men precis som med godis proppar man i sig mer och mer ändå. Fast lite tuffare tag hade inte skadat. Det kommer kanske nästa gång? Jag ser faktiskt fram emot uppföljaren.

Colbie kommer hursomhelst att bli jättestor, om nu inte det faktum att hon ser ut som en miljon dollar står i vägen. Det där var ironi, något som vi vanligtvis försöker undvika här på Musikbloggen. Men allvarligt talat: kan fula tjejer inte sjunga? Säg mig EN inte särskilt snygg tjej med ett skivkontrakt!


Lyssna på Colbie på MySpace: http://www.myspace.com/colbiecaillat
(bara smakprov, inga hela låtar, men du kommer att vilja höra resten)

Inga kommentarer: